top of page
  • Forfatters billedeLars Lindenberg

Samfundet vil gerne have flere til at cykle på skolevejen.

Opdateret: 4. majMen hvad mener beslutningstagerne?

Især ved skolestart bliver forældre opfordret til at lade deres børn cykle eller gå til skole, men hvem bestemmer skoletransporten? Når forældre er utrygge ved barnets færden på skolevejen, overtager de ofte kontrollen og bestemmer, at der skal køres til skole i bil.


Valg af bil, cykel, gang eller bus som skoletransport afhænger af flere faktorer. En undersøgelse under projekt Sund Skolevej med 11.000 svarpersoner viser, at forældrene typisk overtager beslutningen om skoletransport hvis de er utrygge ved barnets sikkerhed på skolevejen. I familier, hvor forældrene er trygge ved skolevejen, ser man oftere at cykling eller gang er en rutine, eller at barnet selv får lov til at bestemme skoletransporten. Cykling og gang til skole er således oftere forbundet med, at skoletransporten er en rutine, eller noget barnet selv ønsker og får lov til at bestemme. Skal vi have flere børn ud af bilerne på skolevejen, er forældrenes tryghed en nøglefaktor.


Det kan du læse mere om på www.sundskolevej.dk

 

I samarbejde med GF Forsikrings fond har en arbejdsgruppe under ledelse af Plan Gruppen spurgt 11.000 børn og forældre for at blive klogere på familiens syn på skoletransport.

 

Plan Gruppen leverer beslutningsgrundlag og samarbejder om planer for et bedre samfund.

22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2 Post
bottom of page