top of page
  • Forfatters billedeLars Lindenberg

Inviter deltidsborgere indenfor i lokalsamfundene

Opdateret: 5. feb.

Det opfordrede Plangruppen til, da vi for nylig præsenterede vores rapport ”Bolig 2 - en del af den moderne landsby” på Erhvervsministeriets Landdistriktskonference.


Mørke vinduer, manglende skattegrundlag, mindre service, færre børn og lukkede skoler er typiske bekymringer der fylder hos fastboende borgere, men kommuner kan være tilbøjelige til at undervurdere de potentialer, der følger med deltidsboliger, og fastboende borgere er ikke nødvendigvis vidende om, hvad deltidsborgerne tilfører lokalsamfundet fx gennem forbrug, initiativer og nytænkning.


  • Deltidsborgere ønsker at være en del af det lokale hverdagsliv

  • De investerer mange penge i renovering af deres huse

  • Investeringer kommer lokale håndværkere til gode

  • De forbruger lokalt

  • Der er gode chancer for at deltidsborgere bliver borgere på fuld tid

  • De er mennesker med ressourcer.


Plangruppens rapport konkluderer at Bolig 2 er en udviklingsmulighed i lokalsamfund i landets yderkommuner - i særdeleshed, hvor der er er god livskvalitet, men hvor huse står tomme, og hvor det er svært at opretholde permanent bosætning.

Den nye undersøgelse af deltidsborgere og deres samspil med lokalsamfund er gennemført af Plangruppen 2018-2019 i samarbejde med Tønder og Langeland kommuner og støttet af Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje med det formål, at undersøge, hvordan deltidsbosætning påvirker lokalsamfundet og hvad der udgør det gode deltidsliv.

 

Plangruppen hjælper med udvikling, der tager udgangspunkt i data, viden og samarbejde.3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page