top of page
  • Forfatters billedeLars Lindenberg

Støt borgerne i klimakampen

Opdateret: 5. feb.

Danmark er blandt de lande i verden, som har den højeste udledning af co2 pr. indbygger. Politikere, myndigheder, erhvervsliv og borgere har et fælles ansvar for den nedbringelse af co2 udledningen så vi kan bremse klimaforandringerne. Som udgangspunkt vil teknologi og strukturer omkring energiproduktion og energiforbrug spille den afgørende rolle i indsatsen mod klimaforandringerne. Men alle indsatser tæller.


Samarbejde med borgerne om muligheder


Vi har et ansvar. Borgernes handlinger i forhold til bolig, transport og forbrug spiller også en rolle for nedbringelsen af CO2 udledningen. Derfor er synlighed omkring borgernes handlemuligheder en vigtig faktor i klimakampen. Kommunerne har en opgave i forhold til at inddrage borgere og lokalsamfund i bæredygtige løsninger gennem viden, information og samarbejde om muligheder.
Aktivering gennem viden og dialog


Hvis man mener at borgere, boligejere, bygherrer og virksomheder sammen kan bidrage til løsninger af klimaudfordringen, giver dialog og samarbejde muligheder for at styrke indsatserne. For eksempel i spørgsmål om energirenovering i ejer- og lejeboliger, nye transportmuligheder og transportvaner og muligheder for bæredygtigt forbrug.


Viden om borgernes status og orientering i klimaspørgsmålet er et vigtigt element i inddragelsen i klimaspørgsmålet. Dette omfatter viden om drivers og barrierer hos borgerne for bæredygtig bolig, transport og forbrug.

 

Plangruppen hjælper med udvikling, der tager udgangspunkt i data, viden og samarbejde.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentarer


Kommentarer er slået fra.
bottom of page