top of page
  • Forfatters billedeLars Lindenberg

EU vil indføre et fælles EU-kørekort

Opdateret: 4. maj

EU foreslår nye regler, er skal ændre systemet med køreprøver for at øge trafiksikkerheden og understøtte målsætningen om nul dødelige trafikulykker i 2050.


Kommissionen ønsker at indføre et fælles, digitalt kørekort for EU. For at gennemføre disse ændringer skal den dog først være enig med medlemsstaterne og Europa-Parlamentet.


Minimumsalderen for kørsel kunne sættes til 17 år, og nye bilister vil være omfattet af en toårig prøvetid, hvor føreren skal ledsages af en anden person, og et totalt alkoholforbud.


Sidste år døde mere end 20.000 mennesker i trafikulykker i EU, og 40 % af dødsulykkerne involverede bilister under 30 år. Bruxelles mener, at antallet af dødelige trafikulykker skal reduceres til nul i 2050.


"Hvis nogen kører så farligt, at et EU-medlemsland finder det hensigtsmæssigt at inddrage sit kørekort, skal vedkommende ikke have lov til at køre i et andet EU-land."

En anden vigtig del af pakken er et EU-dækkende samarbejde om at retsforfølge færdselsovertrædelser begået af udenlandske chauffører. Ifølge Kommissionen forbliver millioner af overtrædelser fra køretøjer registreret i udlandet ustraffede, fordi de ikke er identificeret eller sporet. Ønsket er at indføre et EU-dækkende kørselsforbud for dem, der bringer andre i fare på vejen, for eksempel ved overskridelse af hastighedsgrænsen på mere end 50 kilometer i timen.Kilde: Euronews

 

Plan Gruppen leverer beslutningsgrundlag og samarbejder om planer for et bedre samfund.


19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page