medskabelse.jpg

MEDSKABELSE I MINDRE BYER

CASE. UDLÆNDINGE-, INTEGRATIONS- OG BOLIGMINISTERIET. Det gode samarbejdes DNA

Hvad består det gode samarbejde i? Netop det undersøger Team AAbyfornyelse og Plan Gruppen i rapporten "Sammen skaber vi udvikling".

 

Rapporten går på opdagelse i gennemførte områdefornyelsesprojekter i fire mindre danske byer, hvor byfornyelsesprojekter har skabt robust forankrede resultater både fysisk, socialt og kulturelt.

Rapporten stiller skarpt på samarbejdet og processen. Den beskriver ingredienserne i det gode samarbejde og kaster lys over, hvordan lokalsamfund og kommuner skaber udvikling sammen. Sammenfattende fortæller rapporten, hvad man særligt kan være opmærksom på i en medskabende proces, og politikeren får tip til sin rolle i den lokale udvikling.

Afgørende er det bl.a. at myndigheder, fageksperter, borgere, det lokale erhvervsliv, foreninger m.fl. trækker på samme hammel, skaber fælles mål og finder en rød tråd i udviklingen, som er nem at kommunikere, og som alle får lyst til at koble sig på i et ofte langt udviklingsforløb.

Rapporten er en slags kogebog til lokale og kommunale samarbejdsparter, der går i gang med udvikling og områdefornyelse i mindre byer.​