child-3231933_1920.jpg

LANDSBYUDVIKLING

CASE. BILLUND KOMMUNE

Attraktiv boligby i landskabet

Hejnsvig tager ansvar for landsbyens udvikling. Hejnsvig er den første af landsbyerne i Billund Kommune, der har taget hul på 2. generation udviklingsplaner.

 

Hejnsvig vil være en attraktiv boligby i landskabet – et trygt og godt sted at bo. De seneste 10 år har byens borgere brugt mange kræfter på at gennemføre anlæg. Nu skal der først og fremmest bruges kræfter på at udvikle fællesskab og sammenhold og på at synliggøre byens liv og aktiviteter.

 

I Billund Kommune er byerne i landdistrikterne en integreret del i kommunens vækststrategi og politik for bosætning. I næsten 8 år har byerne i landdistriktet arbejdet på at finde deres særlige værdier og potentialer. Det startede i et tæt samarbejde mellem borgerne, kommune og Billund Museum, da man udarbejdede første generation af helhedsplaner for udvikling. De er efterfulgt af mange borgerdrevne projekter, som har givet borgerne ny forståelse for deres byer, deres kulturhistorie, det der adskiller dem fra hinanden, det de skal satses på i udviklingen, og den historie, de kan fortælle.

Der er mange ting, byerne selv tager ansvar for og initiativ til, men der er også kommet en forståelse for, at der er mange ting, man med fordel kan samarbejde om. 

Følg vores LinkedIn side, hvor vi skriver om byudvikling.