KLIMAKOMPAS

Skal Danmark i mål med ambitionerne om bedre klima? Hvordan får vi borgerne ind i kampen og hvordan målretter vi indsatser og kommunikation om klima?

  • Ydelse: Undersøgelse og rapport, der kortlægger borgernes klimaprofil, i forhold til holdninger og handlinger.

  • Udbytte: Der gives et oplyst grundlag for information, dialog og indsatser til bevidstgørelse og handlemuligheder. Slutmålet er borgere der bidrager til øget bæredygtighed gennem egne handlinger, men også giver opbakning til de samfundsmæssige, strukturelle beslutninger.  

  • Anvendelse: Kan anvendes i forbindelse med udvikling eller omsætning af samfundsmæssige klimastrategier. 

 

Beskrivelse: 

 

I de seneste år har emnet klima været et af de mest diskuterede over hele verden. En del af verdensbefolkningen er blevet aktiv og ser sig som medansvarlige for problemet. Ligeledes i Danmark er emnet klima aktuelt som aldrig før. Selv om vi som nation kunne siges at være et af verdens mest miljøbevidste lande, så bærer vi også klimabyrden på vores skuldre. Klimaforandringen er et problem, der kun kan løses i fællesskab.

Plan Gruppen har udarbejdet en metode til kortlægning af borgernes rolle i klimaforandringerne, så kommuner og andre myndigheder kan få et redskab til den nødvendige dialog og indsats. Med Klimakompasset undersøges på hvilke områder og i hvilken grad borgerne er klimaansvarlige og indkredse områder, hvor borgerne kan blive bedre til at passe vores klima. Resultatet er en analyse, der belyser og sammenholder borgernes synspunkter, adfærd og ståsted i forhold til klimaudfordringerne. Gennem undersøgelsen tegner vi befolkningens klimaprofil, som giver et oplyst afsæt for videre information, dialog og indsats.

Plan Gruppen

 

Lufthavnsvej 1, 6400 Sønderborg

Mejlgade 35 C, 8000 Aarhus C

Tel. +45 42 64 00 41​

Kontakt os

© 2019-2020 Plan Gruppen │ Medlem af Urbaxa.org  │ Selskabsoplysninger  │ Persondatapolitik