Blog

IMG_20210726_163603_edited.jpg

Plan Gruppen om byudvikling

Vi deler gerne ud af vores erfaringer, viden og tanker. Dels fra projekter vi selv har gennemført, dels fra nye tendenser og strømninger der præger byudviklingen. Artiklerne kan måske også inspirere dig.

 

Byer med plads til mere natur

Aalborg Kommune har i samarbejde med borgere og Plan Gruppen inviteret naturen indenfor i Frejlev, en oplandsby 9 km sydvest for Aalborg.

Deltidsboliger styrker lokalsamfundet

En deltids- eller flexbolig er mere end et fritidshus. Borgere med bolig nr. 2 ønsker at være en del af det lokale hverdagsliv. De betegner

Konference om landsbyer

Landsbyklyngernes arbejde giver nyt håb for udvikling på landet. Plan Gruppen var gæst da Byplanlaboratoriet m.fl. afholdt konference den 25

Ugens by – Vejen

i Vejen kultiverer man stationsbyens sædvanlige fragmenterede centrum og tager kursen mod den større, moderne provinsby.

Ugens by – Vejle

Vejle hører til én af de byer, man oplever som umiddelbart attraktiv.

Ugens by - Bramming

Bramming har udviklet sig fra stationsby og trafikknudepunkt til moderne forstadsby og provinsby med decentrale faciliteter.

Ugens by – Svendborg

Svendborg - radikale byfornyelser skaber sammenhæng i den attraktive købstad.

Ugens by – Tønder

Tønder holder liv i sine butikker, kulturlivet og turismen bl.a. ved hjælp af en robust markedsføring af julebyen de seneste 28 år.

Ugens by – Odense

Odense midte rummer alle de unikke historiske og moderne monumenter og livgivende dynamoer, man kan forvente sig af en historisk storby.